Moduleposities van het template weergeven

moduleposities

Lastig als je niet kunt zien waar de moduleposities van je Joomla template zich bevinden. En zeker als het template veel posities heeft en je niet beschikt over een overzichtsafbeelding waarop de posities worden aangegeven. 

Er zijn twee manieren om de moduleposities te achterhalen in Joomla. In beide gevallen moet je eerst een functie activeren in Joomla. 

Lees meer

Aangepaste CSS toevoegen aan een Joomla template

cssVeel Joomla 3 templates hebben in de map css het bestand custom.css. In dit bestand kun je aangepaste opmaakcode plaatsen. Het bestand wordt door altijd gelezen ná het algemene CSS-bestand voor het template (meestal template.css), zodat de originele waarden in het algemene CSS-bestand worden 'overschreven' door die in het aangepaste CSS-bestand.

Lees meer

Module in artikel

module in artikelModules worden in Joomla gekoppeld aan een modulepositie en afhankelijk van het template wordt de module dan weergegeven op een bepaalde plek op de website. Soms is het handig om een module weer te geven in een artikel. Gelukkig kan dat en het is niet eens nodig om hiervoor een aparte extensie te installeren. 

Lees meer

Kopieren en plakken vanuit Word

kopierenHeb je net als de meeste mensen die beginnen met Joomla al eens tekst gekopieerd vanuit Word en geplakt in je Joomla site? En gemerkt dat je site er daarna niet meer uitzag?

Al lerende ontdek je dat kopieren en plakken vanuit Word niet goed is voor de opmaak van je Joomla website. Als je achter de schermen kijkt door in de Joomla editor te klikken op de knop Source Code Editor zie je dat er allerlei code vanuit Word wordt mee gekopieerd. Die code heeft een slechte invloed op de lay-out van je site.

Hoe kun je nou zonder alles over te moeten typen in de editor toch tekst vanuit Word snel plaatsen?

Lees meer

Inschakelen van een tekstschrijver voor je website

tekstschrijverNiet veel mensen kunnen webteksten zo schrijven dat de tekst 'pakkend' is voor de websitebezoeker. Daarom is het verstandig om voor de teksten van je website een professionele tekstschrijver in te huren. Deze heeft kennis van en ervaring met het wervend schrijven van webteksten en een goede tekstschrijver weet dat schrijven voor het web iets anders is dan schrijven voor papier en is goed in staat om jouw doelgroep aan te spreken.
Het schrijven van goede teksten is ook erg arbeidsintensief. Een tekstschrijver bespaart je daarom veel tijd.

Lees meer

Fotograaf voor websitefoto's zoeken

fotograafNiet zelden wordt een website of een goed verhaal ontkracht door de slechte kwaliteit van de foto's of door nietszeggende of vergezochte foto's. Of door stockfoto's van mensen die net iets te gemaakt lachen, waardoor in het ergste geval de tekst van een artikel ook als onecht (onwaar) wordt gezien. Stockfoto's zijn vaak erg herkenbaar als stockfoto als er mensen op staan afgebeeld. Vaak komen stockfoto's als cliché over omdat ze heel vaak worden verkocht en gebruikt op internet.

Lees meer

Kunnen jouw bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken?

doolhofBezoekers van je website moeten de weg kunnen vinden en steeds weten waar ze zich in de website bevinden. Helaas zie ik nog veel websites waar je als bezoeker moet zoeken naar het menu, waar je hopeloos verdwaalt in de website en geen idee hebt hoe je de informatie moet vinden waar je naar op zoek bent. De gemiddelde bezoeker is dan ook zo weer vertrokken van zo'n website.
Hoe zorg je ervoor dat je website geen doolhof wordt en hoe maak je het je bezoekers gemakkelijk?

Lees meer

Deel je website slim in

eyetrackingAls je net als ik van links naar rechts leest en van boven naar beneden, bekijk je ook een website van links naar rechts en van boven naar beneden. Als je dan bedenkt dat bijna elke website slechts tien tot twintig seconden aandacht krijgt, en je in die korte tijd onmogelijk alles kunt lezen op een pagina, krijgen sommige delen van een pagina meer aandacht dan andere. Het is slim om de belangrijkste informatie, of de boodschap die je wilt overbrengen, op die plaatsen te zetten. De kans is dan het grootst dat ze gezien worden.

Lees meer

4 tips voor een goede eerste indruk

thumb up downEen bezoeker die op je website komt beoordeelt deze binnen enkele seconden. Als de website niet aanspreekt of als de bezoeker niet meteen de indruk heeft dat hij kan vinden op jouw website wat hij zoekt, is hij meteen weer weg. Het is daarom belangrijk dat je website een goede eerste indruk maakt en dat het voor de bezoeker meteen duidelijk is waar jouw website over gaat. Zo niet, dan loop je bezoekers of klanten mis. Hoe zorg je ervoor dat je website aantrekkelijk is voor bezoekers?

Lees meer

Gerelateerde artikelen